Tomb Raider och Djungelboken

Är hur slut som helst! Sovit typ 8 timmar senaste tva dygnen. Igár sa var det upp vid 6 för att hyra cykel och sedan bege sig till alla tempel som ligger en bra bit utanfor SiemReap. DEt forsta och det mest kanda templet ligger 7 km utanfor men det besokte vi inte igar utan sparade det basta till idag. Igar sa cyklade jag och Jeroun ungefar 5 mil och besökte en massa olika tempel, manga riktigt haftiga och fina saker och manga saker som man lika garna kunde och skippat. Men det var en upplevelse. Man kande sig som Angelina Jolie i Tomb raider nar man smog omkring i endel av templen. Och faktiskt sá är det sá att  mánga av scenerna i Tomb Raider faktikst ar inspelat pa helig mark och just där vi var igár (och idag).

Man mar nastan psykiskt daligt over att man inte kan gora mer for de fattiga och alla barnen som inte kan ga i skolan. Vart man an gar sa kommer det fram barn och fragar om man vill kopa saker... "please buy something for me, if you dont buy I Can't go school." Och man skulle garna vilja ge pengar men det ska man inte gora for troligtvis gar inte pengarna till barnen och deras skolgang utan till nagot helt annat! Men jag och Jeroun har haft med oss matsack de senaste dagarna i form av Smorgas och marmelad, och vad gor man inte nar det kommre fram en ung, sot flicka i 7-8 ars aldern med trasiga klader och tanig som fa och fragar om vi vill kopa nagot. Och svaret pa den fragan ar alltid nej, men i o med att vi hade med oss brod och marmelad sa fragade vi henne om hon ville ha. Hon svarade inte, men vi bestamde iaf att ge henne ett par mackor med marmelad pa. Nar vi lamnade over det till henne tog hon imot det och sag bade glad och ledsen ut pa samma gang. VI sa at henne att det var okay och att hon skulle ata, men hon tog mackan delade den i 2 bitar och gick sedan ivag till 2 yngre barn som satt i gruset ( antagligen hennes yngre syskon) Hon gav de bagge en varsin bit och stod sjalv utan... Jag sag allting och det var sa fint gjort av henne. Hon skulle mkt vall ha kunnat behalla de for sig sjalv for det skulle hon behova. Anledningen till att hon var bade glad och ledsen nar hon tog emot brödet var antagligen att hon blev glad over att fa lite mat som hon kunde ge till sina yngre syskon och adjektiv nummer 2 var nog for att hon inte kunde fa nagot sjalv. Antagligen ar det sa det gar till och jag och Jeroun bara satt och kollade pa varandra utan o saga ett ord, Det var sa fint gjort av tjejen, men man kanner sig anda sa otillrackelig... :( Det é som det é!

Sen idag sa var det uppgang riktigt tidigt, 04:00 am for att aterigen satta sig pa cykeln for ytterligare en dag pa helig mark och vi borjade sa pass tidigt for att vi ville se soluppgangen over det storsta och mest kanda templen Ankor wat. Kanske ett av varldens mest kanda tempel?

Vi anlande till Ankor wat runt kvart i 5 och det var kolsvart ute. Sa vi vantade, vantade, vantade och for lite omvaxlingsskull sa vantade vi lite till. Och det borjade sakta men sakert ljusna over det fantastiska templet och nar ljuset kom och vi borjade se saker sa sag vi bara moln... Det blev ingen soluppgang. JOoooooooooooooooo det ar klart det blev en soluppgang men ingen som vi sag till och inte som vi ville ha det. Det var helt plotsligt bara ljust utan att solen syntes till. DEt var en besvikelse for de sager att det ska vara en fantastisk upplevelse att se solen ga upp over Ankor! MEn det ar som det.

Ater till rubriken av dagens inlagg, Tomb Raider har jag redan berattat att den ar inspelad i nagra olika tempel i omradet ( och faktikst i Ankor Wat oxa), men det forsta som slog mig var nog att tecknade Dungelboken oxa ar "ïnspelad" här;) Ni har sakert alla satt Tecknade Djungelboken med Mowgli, Baloo, Banghera och Sherikan? Och sjalvklart aporna som bor i templet, ni vet där "apkungen" sjunger.. "OohhhhOOOO jag vill ju va som duuuUUU, jag vill se ut som du gá som du UhhuuUU.... Aa ni fattar. Ankor Wat ser ut EXAKT som det templet där aporna bor! hahah Lite roligt o tänka sá faktikst.:=D

Sen efter ett par timmar i Ankor sa cyklade vi vidare till nagra andra tempel. OCh efter ett tag sa tyckte jag att allting var samma sak, var sa sjukt trött och ont i hela kroppen. Sá vi tog det lugnt ett tag innan vi bestamde oss för att cykla tillbaka till Siem Reap. Det blev en ganska rejäl cykeltur idag oxá, inte alls lika lángt som igár men hälften iaf...:=D Duktig JojjePojje!

Har kopt biljett nu oxá! Imorrn drar jag till Thailand!

NEJ MAMMA JAG SKA INTE TILL I BANGKOK! hihi ;=)
Uppdaterar imorrn frán Thailand om jag kommer fram, hittar nágot ställe att bo pá, hittar en dator eller ens kommer fram. Men det det ska nog inte vara nágra problem, har inte varit nagra problem hitills med nágonting. Det löser sig alltid pá nágot sätt!

Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0