sa det sa!

Nu har man lamnat Kambodja for fortsatt fard mot Thailand.

Jag hade kollat upp manga olika destinationer som jag ville besoka i Thailand men var da tvungen o aka over Bangkok, och nog for att det var lugnt dar just da sa ville jag anda inte aka over Bangkok.
Och tillslut sa hittade jag ett stalle pa ostsidan av Thailand som heter Pattaya och darifran kan man ta bat over till Hua hinh.... TRODDE JAG! De tog bort den mojlighten for 3 mander sen... Skit roligt! NEe! Men som tur var sa hade jag hittat ett Hollandskt par som jag reste tillsammans med, och de hade oxa tankt att ta Baten fran Pattaya till Hua hinh. OCh faktikst sa finns det inga andra alternativ an o korsa Bangkok. Och det var hur lugnt som helst dar, vi var i Bangkok i 5 timmar kanske och gjorde ingenting i stort sett. Det gick fortfarande militarer pa gatan ossa men det var inget mer med det. Sen vantade det en rolig bussresa till Krabi, vi var 7 pers i en stor buss for 50 pers. Det ar effektivt!

Bussresan fran Siemreap till Pattaya - 8 timmar
Bussresan fran Pattaya till Bangkok - 4 timmar
Bussresan Fran Bangkok till Krabi - 15 timmar ....... Kewl!

Sen tag jag baten fran Krabi over till Koh Lanta, och dar ar jag nu.. och jag ska inte gora nagonting den narmsta veckan! BARA TA HAND OM JOHANNES!

Har ar jag nu sa att ni vet.. VI har 39 grader i skuggan just nu, men varfor ska man vara dar?;)

Ciao!




Tomb Raider och Djungelboken

Är hur slut som helst! Sovit typ 8 timmar senaste tva dygnen. Igár sa var det upp vid 6 för att hyra cykel och sedan bege sig till alla tempel som ligger en bra bit utanfor SiemReap. DEt forsta och det mest kanda templet ligger 7 km utanfor men det besokte vi inte igar utan sparade det basta till idag. Igar sa cyklade jag och Jeroun ungefar 5 mil och besökte en massa olika tempel, manga riktigt haftiga och fina saker och manga saker som man lika garna kunde och skippat. Men det var en upplevelse. Man kande sig som Angelina Jolie i Tomb raider nar man smog omkring i endel av templen. Och faktiskt sá är det sá att  mánga av scenerna i Tomb Raider faktikst ar inspelat pa helig mark och just där vi var igár (och idag).

Man mar nastan psykiskt daligt over att man inte kan gora mer for de fattiga och alla barnen som inte kan ga i skolan. Vart man an gar sa kommer det fram barn och fragar om man vill kopa saker... "please buy something for me, if you dont buy I Can't go school." Och man skulle garna vilja ge pengar men det ska man inte gora for troligtvis gar inte pengarna till barnen och deras skolgang utan till nagot helt annat! Men jag och Jeroun har haft med oss matsack de senaste dagarna i form av Smorgas och marmelad, och vad gor man inte nar det kommre fram en ung, sot flicka i 7-8 ars aldern med trasiga klader och tanig som fa och fragar om vi vill kopa nagot. Och svaret pa den fragan ar alltid nej, men i o med att vi hade med oss brod och marmelad sa fragade vi henne om hon ville ha. Hon svarade inte, men vi bestamde iaf att ge henne ett par mackor med marmelad pa. Nar vi lamnade over det till henne tog hon imot det och sag bade glad och ledsen ut pa samma gang. VI sa at henne att det var okay och att hon skulle ata, men hon tog mackan delade den i 2 bitar och gick sedan ivag till 2 yngre barn som satt i gruset ( antagligen hennes yngre syskon) Hon gav de bagge en varsin bit och stod sjalv utan... Jag sag allting och det var sa fint gjort av henne. Hon skulle mkt vall ha kunnat behalla de for sig sjalv for det skulle hon behova. Anledningen till att hon var bade glad och ledsen nar hon tog emot brödet var antagligen att hon blev glad over att fa lite mat som hon kunde ge till sina yngre syskon och adjektiv nummer 2 var nog for att hon inte kunde fa nagot sjalv. Antagligen ar det sa det gar till och jag och Jeroun bara satt och kollade pa varandra utan o saga ett ord, Det var sa fint gjort av tjejen, men man kanner sig anda sa otillrackelig... :( Det é som det é!

Sen idag sa var det uppgang riktigt tidigt, 04:00 am for att aterigen satta sig pa cykeln for ytterligare en dag pa helig mark och vi borjade sa pass tidigt for att vi ville se soluppgangen over det storsta och mest kanda templen Ankor wat. Kanske ett av varldens mest kanda tempel?

Vi anlande till Ankor wat runt kvart i 5 och det var kolsvart ute. Sa vi vantade, vantade, vantade och for lite omvaxlingsskull sa vantade vi lite till. Och det borjade sakta men sakert ljusna over det fantastiska templet och nar ljuset kom och vi borjade se saker sa sag vi bara moln... Det blev ingen soluppgang. JOoooooooooooooooo det ar klart det blev en soluppgang men ingen som vi sag till och inte som vi ville ha det. Det var helt plotsligt bara ljust utan att solen syntes till. DEt var en besvikelse for de sager att det ska vara en fantastisk upplevelse att se solen ga upp over Ankor! MEn det ar som det.

Ater till rubriken av dagens inlagg, Tomb Raider har jag redan berattat att den ar inspelad i nagra olika tempel i omradet ( och faktikst i Ankor Wat oxa), men det forsta som slog mig var nog att tecknade Dungelboken oxa ar "ïnspelad" här;) Ni har sakert alla satt Tecknade Djungelboken med Mowgli, Baloo, Banghera och Sherikan? Och sjalvklart aporna som bor i templet, ni vet där "apkungen" sjunger.. "OohhhhOOOO jag vill ju va som duuuUUU, jag vill se ut som du gá som du UhhuuUU.... Aa ni fattar. Ankor Wat ser ut EXAKT som det templet där aporna bor! hahah Lite roligt o tänka sá faktikst.:=D

Sen efter ett par timmar i Ankor sa cyklade vi vidare till nagra andra tempel. OCh efter ett tag sa tyckte jag att allting var samma sak, var sa sjukt trött och ont i hela kroppen. Sá vi tog det lugnt ett tag innan vi bestamde oss för att cykla tillbaka till Siem Reap. Det blev en ganska rejäl cykeltur idag oxá, inte alls lika lángt som igár men hälften iaf...:=D Duktig JojjePojje!

Har kopt biljett nu oxá! Imorrn drar jag till Thailand!

NEJ MAMMA JAG SKA INTE TILL I BANGKOK! hihi ;=)
Uppdaterar imorrn frán Thailand om jag kommer fram, hittar nágot ställe att bo pá, hittar en dator eller ens kommer fram. Men det det ska nog inte vara nágra problem, har inte varit nagra problem hitills med nágonting. Det löser sig alltid pá nágot sätt!

Ciao!

Siem Reap - Kambodja

Nu har man lamnat Huvudstaden Phnom Penh for en lite mindre stad Siem Reap. Det var 7 timmars bussresa innan vi var framme men jag och Jeroun hade en riktigt trevlig resa tillsammans. Vi kakade spindlar och en massa bananer!

Men innan jag lamnade Phnom Penh sa var jag faktikst och kollade pa kickboxing i lordags, det var riktigt roligt faktiskt. Var inte riktigt meningen men utanfor mitt guesthouse stod det en massa Tuktukchaufforer ( ungefar taxichaufforer fast man aker motorcykel med vagn bakom), och en av de fragade om jag ville folja med och kolla pa kickboxing och jag sa att jag inte hade ekonomi for det.... "It's Free"... Behovde bara betala 2 dollar for transport dit och tillbaka... OCh de kan man vall betala tankte jag... 5 Matcher var det och det var riktigt underhallande. DEt var som sagt gratis o ga in och det forsta jag ser ar ett gang killar o tjejer kanske 6 - 14 ar som sitter ringside och tycker det ar jattehaftigt... EN liten chock da faktikst, Jag personligen tycker nog att de ar lite for sma for att ga pa kickboxing. Mkty intryck och upplevelser som de sjalva vill prova sen. INTE BRA!
Det fanns aven mindre barn dar, 0 - 5 men de ar kanske skillnad de forstar inte riktigt an vad de gor ossa... MENMEN.

Nu ar vi iaf i Siem Reap, vi hade inte kollat upp nagra hotell eller guesthouse men vi hade hort att en del pratade om nagra bra och billiga. Vi provade det forsta vi kom pa, Garden Village Guesthouse. PERFEKT!!!
EN DOLLAR / person/ natt! CRAZY!!!

Man sover i dormrum , dvs flera sangar i varje rum. Och jag vet inte om ni minns Expedition Robinson? Men sa sover vi nu, helt sjukt! EN liten koja 1 meter upp i luften med ett enormt myggnat som haller borta insekter, odlor, ormar och skit. DEt é helet sjukt!

Idag ar det bara en relaxa dag, och imorrn drar vi till Angkor Wat for ett 3 dagars aventyr.

NU ar det hon FRU Kost som ropar pa oss...:=D

Ciao!


1 dollar 20 cent!

NU har det inte hant sa mkt i Kambodja som jag har varit delaktid i kan jag saga. Inte gjort speciellt mkt de senaste dagarna, bara tagit det lugnt... Ja just det, igar sa Traffade jag min kompis Jeroun fran Holland som nu oxa har anlant till Phnom Penh, vi umgicks hela dagen igar och hela dagen idag. Riktigt trevligt, och nu har vi bestamt att vi fortsatter o resa tillsammans en bit. Vi ska cykla till busstationen imorrn och forsoka hitta billigaste biljetten till SIem Reap, en stad lite mer norrut i Kambodja. Riktigt trevligt!

OCh dra pa trissor! Jojje har Motionerat, pa semestern? Knasigt det dar, var ute iforrgar ocyh lopte i det skona vadret och idag efter jag och Jeroun gatt i 4 timmar sa lopte jag sista 20 minutrarna tillbaka till hotellet... Forvanad sjalv!

Sen sa ar det faktikst att jag dricker valdigt mkt, VATTEN alltsa! Men nastan ingen ol overhuvudtaget, har kanske druckit 6 ol sen jag lamnade Sverige, Applad!
OCh min mage har inte varit det basta nu ett par dagar sa jag tankte att jag skulle hitta nagot gatt och starkt som tar dod pa lite bacilusker! Igar sa hittade jag en kvarting Whiskey for 1 dollar och 20 cent, aaa det ar sant! Och en sak till, den var riktigt god! Jag ar mer for det dar lite aldre rokigare sakerna om det ska vara nagot, men da kostar det ju lite mer, sa igar gjorde jag jordens klipp! Satt igar kvall med ett gang och jag drack vall en 2 cl eller nagot, och min mage mar toppen! Det ar inte sa att jag dricker bara for att sa den har flarren kommer racka ett bra tag. Bra va?

:=D

IMorrn ar det champions LEague final och jag kommer troligtvis att missa den:=/

hahah varsta skamtet jag drog idag da!
Bakgrunden ar, i Kambodja anvader man tva valutor antingen Us Dollar eller Riel uttalas som det later.

Sen var det sa att Jeroun hade varit och vaxlat pengar och han kollade pa det lite skeptiskt som om de inte var akta. och sen fragar han mig "Johannes? Do you think this is Real?" jojje svarar: No it's dollar! hahahah Det var roligt och vi garvade en bra stund faktiskt... Hoppas ni fattar... Real och riel... pronunce the same! Samesame, but different!


Ciao!


Phnom Penh, forsok o saga det nar du ar full!

Nu har jag lamnat Vietnam efter 2 stycken riktigt trevligt o bra veckor dar. Kambodja ar jag i nu, och huvudstaden som heter Phnom Penh, inte det lattaste att uttala, och sen garna med en engelskt uttal nar man pratar engelska Usch!
Anlande hit igar pa formiddagen och var trott och allmant upprord pa min busschauufor som inte hade ett enda vaglednade ord till mig nar vi skulle boarda. Ingen annan kunde heller hjalpa mig, sa fick ta den tid de tog men tillslut sa fick jag mitt visa och fick komma in i landet, schoont! Men det var anda nagon som inte var bra igar. Ingenting kandes bra igar faktikst, det var en san dag som forsta dagarna i Kina... Hatade att vara sjalv! Det ar ofta sa pa resdagarna nar man inte traffar nagon man kan prata med, och igar sa var verkligen en sadan dag, usch sager jag bara! Madde riktigt skit, saknade allt o alla dar hemma och da att man hela tiden vet att man kan ringa nagon o ta en fika eller sa, eller bara skratta lite. Men sen nagra timmar senare sa hade jag traffat ett par londonbrudar som jag satt och snackade med och allting kanns genast battre och man har trevligt och man slapper tankarna hemmave.

Idag sa har varit en bra dag, da jag har haft saker o gora. Var pa s21 som ar ett gammalt fangelse och dar folket torterades, och sedan begav jag mig till "the killing fields". Det var en ratt rorande dag, da detta falt ar ett musem med riktigt kroppar och massgravar. Man ser kranium med slaghal i som tillhort barn och liknande. Kan inte beskriva hela grejen med det, men det ar bara att ni googlar " killing fields", rorande som sagt!

Sen sa at det ju sa att Kambodja ar ett jatte fattigt land, JATTEFATTIGT!
Enligt mig sjalv sa ar jag en man med ganska stort o varmt hjarta och nar en kille pa kanske 4 ar och bara ett ben kommer och tigger om pengar...!?!?!?!?. Vad ska man gora? Manga bara sager at de o ga, men jag kan inte gora det. Det ar inte mkt pengar men de skiner upp nar man ger de ett par kronor...
Sen untan for killing fields sa var det 2 andra barn som ville ha pengar, just da hade jag inget pa mig men gav de iaf 1 liter vatten, ( det behovde de)... De skiner!

Nog for att det ar jobbigt och se allt detta, sa ar det aterigen intressant o se denna skillnad pa vastvarlden och Asien och nu framforallt Kambodja. Far se hur lange jag stannar har i Kambodja, ingen aning faktikst.

Lars Winnerback! Igar sa lyssnade jag pa lars winnerback for forsta gangen pa valdigt lang tid. Forsta gangen ljudet och youtube fungerat samtigt sedan jag lamnat sverige, och Lars var det forsta som jag slangde pa, tror aldrig latarna latit sa har bra! Harligt!

Nu ar det snart laggdags och imorrn ska jag mota upp min Hollandska kompis som oxa kommit till Phnom Penh. Forsok!;)

 Lart mig forsta Kambodjanska ordet idag forresten - Orkun= Tack!


I'm to big for Asia

Japp, idag sa var man uppe tidigt, kvart over 6 gick jag upp for att checka ut fran mitt hotell och byta till Min kara vans Jerouns hotell, for att sedan aka pa en tur till Cu chi tunnels, ratt haftig upplevelse o se, hora och sjalv vandra i de tunnlarna som Vietnameserna anvande under Vietnamkriget. Men innan dess var vi i ett stort tempel, hade ingen aning om att vi skulle dit forst sa blev chockad och sen irriterad for att jag hade tvingats betala for det oxa fast jag inte var intresserad... Men det ar som det ar, typiskt vietnam!

Pa tal om overskriften sa har jag nu bekraftat att jag ar for stor for Asien, Forst bussen idag var i absolut minsta laget, stolarna vi satt pa nar vi skulle ata var typ 3 dm hoga, och kan jamforas med sana min lillasyster hade i Lekstugan nar hon var liten. Sen, nar vi skulle in i det dar tunnlarna assa, usch vilken verk jag hade i mina ben alltsa, gick hukad i en smal liten gang, 110 cm i hojd och typ 50 cm bred, gick jag i 3 minuter. Usch sager jag bara... Jaja ni kanske tycker att det inte ar sa langtid, men prova sjalv! Ett meddelnade till Bulten som ska hit om 3 veckor...."""" om du ar i Saigon, sa ga garna o se hela grejen, men ga inte ner i tunnlarna! Du ar for lang, du kommer ga av! Seriost!


Sen fick vi aven prova pa att skjuta med vapen fran Vietnamkriget. De riktiga vapnen som anvandes, med riktiga patroner.. Jag la beslag pa en ak47 och en m60:D Ratt haftigt faktikst:D

Sen guiden som vi hade, var typ hur skon som helst.. EN vietnamesiskgubbe i 70 ars aldern, som drog skamt som man inte trodde att en sadan man kan dra. hahah! han borjade med att Presentera sig, Hi I'm Hai that's the name I go by"... Det kanske inte var sa roligt men vi skrattade, sen sa sa han typ... " And now you're looking att that famous lady, she was virginity. Virginty means no husbands, no sleeping with men, and dont know size of banana" hahah och hans ansiktsuttryck nar han berattade var typ :=O, ingenting. haha, sen sa visade han oss en massa fallor som anvandes under vietnamkriget, en av de var en sa kallad Tiger Trap, " here is a tigertrap, not same as tigerbeer, NO! If you caught in trap, you no baby can get, Balls out. Then you have to move to Thailand because you're ladyboy" skrattskrattskrattskrattskrattskratt.....:D

Sen bar det ivag hemat, jag och Jeroun gick och kakade, hittade ett stalle dar man fick soppa, MKT RIS, Beef, kyckling och Iste for 20000 VMD, ungefar 9 kronor:D

Det sager en del, nu maste annat folk fa ha datorn:=D





Saigon - Ho Chi minh City

Nu ar JOjjeEKlund trott... Har inte sovit pa 36 timmar! Igar var en lugn dag i Hoian gjorde ingenting i princip forutom och at. Cao Lao, en lokalratt som bara finns i Hoian. Gottgottigott gott!

Sen vid halv 6 sa gick min buss fran Hoian, det var en sk. sleeperbuss med sangar. Och de bussarna som jag hade sett det var vaningssangar men sjalvklart inte i JojjeEklunds Buss, neheda! Hade en bussresa pa 14 timmar framfor mig liggandes bredvid en Vietnamesisk Gubbe som snarkade nagot sjukt... Trangt var det oxa, sa kunde inte sova alls pa de 14 timmarna! Usch, jag forsokte men det gick inte!

Det var bara halva strackan, da hade vi kommit fram till en stad som heter NhaTrang, dykarnas Paradis i Vietnam, ( jag sjalv vantar tills jag kommer till Thailand).. Dar var det bara frukost och sen dags o byta buss for ytterliggare fard i 11 timmar! Da var det vanligt sittbussar, riktigt bekvama oxa faktikst. Men kunde inte sova iaf, chaufforen var den varsta jag varit med om, jag har sagt det forr att Asiaterna kor bil som aa vet inte vad, men det har var varre an nagonsin. Nar t.o.m. lokalbefolkningen reagerar pa hur han kor och de sager att det var nara att smalla da ar det verkligen allvar! Bara trycka pa tutan och kora om. Och det var den perskans Tutan som holl mig vaken hela tiden. Usch! (igen)

Och sen sa var man antligen framme, i Vietnams storsta stad Ho Chi minh city, Vietnameserna kallar den fortfarande for Saigon som ar orginalnamnet men den heter numere Ho Chi minh City.

Gick runt och letade Hotell och hittade ett bra och billigt efter nagon timme sadar.

GIck ut och skulle kaka lite och gar igenom en stor park... Dar var det uppdukat for gangslagsmal, inte alla ganger man ser det, LIVE! DEt var inte mkt o se om jag ska vara arlig, de sprang bara in i varandra och slogs i typ 10 sekunder sen bakade alla undan igen och pustade ut... sen gick de at varsitt hall... Duktiga killar(Y) 6/5 toasters!!

Nu vantar jag bara pa min Hollandska van Jeroen och sen ar det dags att slaggish! SOm sagt, kanner mig lite trott men maste ju uppdatera omvarlden! Eller hur Mamma? MM viktigt det dar!

G'natt!


Ties and fisherman pants!

Igar sa gjorde jag nastan ingenting faktikst, typ hur skont som helst! Det har stallet som jag ar pa nu det ar en liten mysig stad dar folk hela tiden vill salja kostymer, fraga om man vill ha skjuts eller en standiga fragan, "you wana rent motobajk?"... Men det ar samtidigt ett stalle dar man inte behover gora sa mkt, jag kande det redan forsta dagen och nu i efterhand sa har jag hort fler folk saga det. Underbart!

Gjorde inte sa mkt pa hela dagen, lag i skuggan och laste bok, schhhoooonnnt!

Men sen nar solen hade gatt ner ( den gar ner vadligt tidigt btw), sa gick jag ut pa promenad, ner till en å som rinner genom staden. Nagra riktigt snygga exponeringar fick jag till dar... Riktigt snyggggggggga!

SEn sa gick jag till en Skraddare och som sydde ett par "fisherman Pants" som de kallar de, snigga men framforallt skona! Efter det sa borjade jag ga tillbaka mot hotellet och sag att de salde Slips, nasduk och manchettknappar... tillsammans, i samma motiv. Hittade genast 2 stycken jag ville ha. Jag menar, maste ju ha nagonting och fylla ut kostymerna med, aight?

Sen sa gick jag och satte mig pa en bar och tog en stor, stark men framforallt svalknade Vietnamesisk IceTea, HA! det trodde ni inte;) Men sa ar det iallafall:D

Idag sa har jag inte gjort nagonting, tog sovmorgon idag, och har nyss atit frukost och om 5 timmar sa lamnar jag detta trevliga samhalle for 24 timmars bussresa soderut, Saigon. Bra grejer!

En annan rolig grej ar att jag har traffat en kille som jag kommer att resa ett tag med nu, vi traffades forst i Hanoi pa samma hostel , och av en slump sa traffade jag honom har i Hoian ocksa for 3 dagar sen. Det ar lite roligt for det var en ren slump, ingen av oss hade nagon aning om att den andra skulle hit. Och nu ikvall sa tar vi bagge tva buss ner till Saigon, dock inte samma buss men iaf. Sen sa drar vi over till Kambodja samtidigt oxa som det ser ut nu:D

Nu ska jag checka ut, Peace!

Cao lao, bra grejer!


Ciao!


My mother was A Tailor(8)

Hoian som stad ar kand for att ha Skraddare / Tailors i varenda gatuhorn, och jag trodde vall att det var en overdrift men det var ettt falsarium! Det ar skraddare, sommerskor overallt, jag hade inte tankt att jag skulle gora nagonting dar, men jag gick runt o kikade en massa och gamforde manga olika. Sen sa var det en tjejkompis fran Holland som tipsade om en skraddare. Jag gick dit, kikade, tankte, bestamde, betalade och nu sa vantade jag bara pa att fa ga dit dagen efter..... De kan sina grejer kan jag saga! Riktigt duktiga ar de och jag ar riktigt nojd med mina tva kostymer som de har gjort enbart for mig, efter mina matt, och PRECIS sa dar som jag vill ha de. Ska hamta ut de u om 1 timme ungefar, och sen ska de skickas hem... Och forhoppningsvis sa ar de hemma nar jag kommer hem:D

Sen igar sa hyrde jag en motorcykel, eller en moped jag vet inte vad det var men fort gick det. Fordonet var inte mkt storre an en vanlig vespa men nar jag lagger av gasen i 130 km/ sa kan jag nog konstatera att det var en motorcykel. Det blev att aka runt lite i Hoian och bara se mig omkring, mkt fin o trevlig liten stad, sen bar det av till Da Beah! Awesome! 38 grader i luften 24 i havet, AWSOME!!! Var ratt sa lugnt pa stranden. inte overdrivet mkt folk eller sa, sa det var skont. Kande pa mig att solen tar ratt bra, men inte SABRA, har brannt sonder mig totalt, efter 1 dag pa stranden!!! Har knappt sovit 2 timmar inatt pga. smartan i ben, rygg och mage. Usch!

Sa idag, sa har jag inte gjort mkt mer an att hamta ut mina kostymer skickat ivag de, och sen bara legat i sangen o tagit det lugnt. Kan knappt rora mig utan smartor! Usch, ska aldrig mer fuska med solsprejen!

Pa tal om att hyra moped/motorcykel o kora snabbt... Man kor likadant som manniskorna som bor har gor, man lagger sig pa tutan och kor bara, och pa tal om det sa har min provatid for korkortet gatt ut. mohahahahah!


Ciao!


Hanoi - - - -> Hoian

DEt later nastan likadant, vad roligt hihihi... Aa jag har iallafall lamnar huvudstaden Hanoi for en resa soderut i Vietnam till en stad som heter Hoian. Igarkvall vid 19:00 vietnamesisk tid ( 14:00 svensktid) sa lamnade jag Hanoi for en 13 timmars tagresa till en stad som heter Danang, nu tycker ni sakert att 13 timmar ar en valdigt lang tid, och det ar det kanske men det var ju ett nattag och det var sangar i hytterna sa det gick hur smidigt som helst. Bodde i samma kupe' som 2 londonbor och 1 Amerikansk kvinna. Mkt trevliga manniskor, vi pratade i nagon timme om vad vi hade gjort hitills pa vara resor och vart vi skulle sen, och det visade sig att alla skulle till just Hoian. Men sen var det dags o sova och det behovdes. Var verkligen hur skont som helst, underbart att sova pa tag. Man liksom gungar i takt med taget, riktigt skont! Sen var det morgon och vi vaknade nar konduktoren bankade pa dorren och skrek " Sopsackar, sopsackar, Danang, Sopsackar, Danang!!!!" hahah sopsackar, det tyckte jag var roligt sa dagen borjade bra och vi anlande till Danang 10 minuter senare. OCh iomed att alla vi skulle till just Hoian som ligger 5 mil annu mer soderut an Danang sa delade vi pa en taxi och betlade 25000 Vtm var = 12 kronor. Hittade ett bra hotel pa en gang med mkt trevligt manniskor, gick och at frukost med en tjej fran Holland men som nu har lamnat oss... ;0) Hon skulle med nagon buss:D

Det at valdigt varmt har sa man vet inte riktigt vad man ska gora men jag har iallafall inkopt ett par nya Badshorts, for de andra blev stulna nar vi var ute i Halongbay. hahaha aja, inte mkt o gora. TUr det inte var nagot annat de tog men bara sjalva grejen... Vem vill ha ett par begagnade badbyxor, man vet ju inte vad den forra agaren har hittat pa och gjort med de? Usch sager jag bara!;=)

Nu ar det noodelsoppa med tomat och egg som galler, min favorit!

Ciao!!!


Goooooood Mooooorrrrrninng Vietnam!!!!

Japp, sa atte, jooora!  4 timmars fard med nagonting som vietnameserna kallar buss, det var vad som vantade mig nar jag igarmorse vaknade! Goood Morning vietnam! den sa kallade "bussen" hade 4 hjul, en ratt och fonster pa alla sidor som de flesta andra bussar har men, ingen AC, buller o bonk, chaufforer som kor som _)'";';"), men jag klagar inte, det ar det har som ar det roliga med allting:) Man ser olika kulturer, man ser att manniskor ha det betydligt sammre an vad vi har, sa vi ska inte klaga for 5 ore, detta var det basta det tog fram sa det. Inte vet jag men de forsoker iaf gora det basta for att vi ska tycka om och uppskatta det de gor. Som sagt, det var kanske inte vart o kalla buss men det ar okay "gladgubbe"... Sen bar det av ut pa havet, och folk som sager att Sthlm skargard ar sa fin och underbar, ( jag sager inte att den inte ar det) !MEN!, detta var riktigt haftigt och fint! Halong Bay, det var varmt, sa ini bubblan assa! Men efter 6 timmars batfard sa var det dags for lite bad o grejer. Bla/gront vatten med en tempratur av 24 grader, sa svalkade det ratt sa bra i skillnad mot luften dar det var ca:42 grader, och jag blev utsett till "the best swimmer" I dont know really, men antagligen for att jag dok i och var kvar i vattnet fran borjan till slut sa. De bjod pa en liten ol for det faktikst:) Sen var det dags o slagga kvar pa baten oxa, riktigt haftigt! Trodde det var under bar himmel men det fick vi inte gora sa :/ Men jag och min nya italienska van, bodde i ett okay RUm anda. Sen bestmade vi att vi skulle ga upp klokcan 5 och springa elljussparet... NEEEEEEEEEEEE! Vi bestamde att vi skulle upp o kika pa soluppgangen over Halong bay, och alla klippor, det varsta var att det inte var nagon soluppgang, eller joo det var det ju saklart, men inte som vi sag till, for vi hade flytit ivag en bit sa vi lag precis intill en stor klippvagg, sa det blev inget, men det ar okay. Sen sa kom jag tillbaka till hotellet for 2 timmar sen typ, och har bokat tagbiljett till imorrn, da drar jag vidare nerat i Vietnam. Riktigt nice ska det vara sager de som har varit dar, och jag reser ju by myself sa jag kan gora precis vad jag vill, sa imorrn sa drar jag ett nattag nerat! 

" Jag alskar mitt meningslosa liv, hur ar ditt liv?"

Ciao!   


Hanoi - Vietnam

Japp det stammer, det blev Vietnam och Hanoi som ar huvudstaden dar. Lamnade Peking igar, flyget skulle ha lyft vid 17:00, men vi kom inte ivag forran vid 19:00, sa det var lite surt. Det innebar ju att hela flygresan blev ordentligt forsenad + att vi skulle mellanlanda och det tog oxa exrta tid.. Rikgti surt var det, sa jag kom fram till Hanoi vid halv 2 inatt, och det var typ HUUUURRRRRR varmt som helst! Trodde det berodde pa att en massa flygplan stod och hade motorerna igang men det var det inte. 38 grader hade vi klokcan halv 2 pa natten... Sjukt!
Men det bar av direkt till mitt hostel och jag fick snabbt ett rum och dar var det den bastaste Air condition jag varit med om, underbart!

Sen sa idag har jag gatt en validigt massa, tagit lite shyssta bilder och haft det varmt, nastan for varmt men anda haft det vadligt bra!

Imorrn sa ar det Halong Bay som galler, det sags vara skithaftigt och riktigt fint! Det blir att vara borta i 2 dagar och sova pa en bat under barhimmel en natt. Kan bli najs;)

Hi do!

Kommer sakna mina kinesiska vanner!

Taxi -- >  Airport --> Airplane --> another country!

Ni far veta vart jag ska nar jag har anlant, man vet ju inte om man kommer fram sa da blir bade ni och jag besvikna!

Hépíng jìnxíng!  - - -  peace out!


There're nine million bicycles in beijng

Ojojoj, nu ar det mkt som har hant. Jag har hunnit med att besoka "da forbidden citiiiii", det var riktigt intressant faktikst. Jag som har trott att det var en inhangnad med typ 2 hus, men det ar hur stort som helst, och hur mkt saker som helst att se och lasa om, det var verkligen intressant. Sen sa igar sa akte jag pa guidad tur till "da grejt wallll", vi var en full buss som gav oss ivag till den enligt manga vackraste och mest sevarda etappen av muren. Pa vagen dit sa satt jag brevid en snubbe fran Serbien fast just nu sa jobbar han och bor i seoul - Sydkorea. Vi fick riktigt bra kontakt under den ca 2 timmar langa bussresan, och vi gick tillsammans pa muren oxa, sen sa fragade han om jag ville hanga pa till seoul i nagra dagar, och jag sa att jag skulle tanka pa det, och det har jag gjort men inte tillrackligt an. Men kanske, sa drar jag alltsa till seoul pa tisdag. Men som sagt jag har inte bestamt nagot an. Men alltsa, nu har man iallafall "climb the grejt wall", en upplevelse kan jag saga. Sen sa igar kvall sa var vi ett gang killar som satt och snackade lite i baren pa varat hostel, och efter en stund sa gick vi ut pa promenad, och dar i ett litet stand sa salde de kyckling, far ''lamm" tesiklar, grashopper och skorpioner. Nej jag skojar inte jag ar helt allvarlig, testiklarna far vanta nagra dagar, men grashopper och skorpion har jag iallafall atit nu, bra grejer! Det var inte sa farligt som jag trodde faktikst, det smakade typ jattebrand bacon men mkt krydda pa. Om man inte tankte pa att det var grashoppa eller skorpioner som man at sa var det okay faktikst, men nar man tankte pa att det faktikst var en skorpion man hade i munnen sa blev det hela valdigt annorlunda. Aja, vad ska man saga ingen hojdare men atbart iaf. Sen sa drack vi lite ol och spelade biljard tills 5 imorse. Och faktum ar att jag just vinkade hejda till dessa mkt trevliga manniskor fran tyskland, england, skottland och uzbekistan. Blev inte jatte mkt somn i natten som var nu iaf, sa var valdigt trott imorse, men hade anda bestamt mig for att hyra en cykel idag, och det gjorde jag. Vill att ni ska veta att folk har i beijing cyklar och kor bil hur som helst, de ar riktigt duktiga pa det de gor, men det ar nastan mer galenskap an skicklighet. sa nar jag val satte mig pa cykeln idag sa var jag lite nervos over vad som skulle handa, men man maste ju leva lite farligt ibland sa jag gjorde precis som kineserna, jag korde lite vart jag ville och plingade pa ringklockan sa att de skulle akta sig. Och man kor ju i princip mitt i vagen, och byter filer precis som bilar gor, sa om man jamfor sa har jag i princip cyklat pa e4:an, bade ratt hall och fel hall, det var lite otackt i borjan men man vanjer sig och alla gor ju likadant sa alla vet att man maste halla uppsikt. Kineser ar ett riktigt trevligt folkslag oxa maste jag saga. Roliga, snalla, bemotande, hjalpsamma och trevliga ar bara fornamet. Ater till cyklandet, jag ville aka och se ''the nest'', alltsa den stora os-arenan som ligger i peking. Jag visste bara att den lag norrut i peking sa jag satte rak kurs dit, ingen egentlig aning om vart jag akte, men efter en timmes cyklande sa gick jag in i till en turistinformation som jag hittat langs vagen. Och faktum ar att jag var helt ratt, men jag hade ytterligare 11 km att cykla, och kan ju saga att jag inte cyklade ratt vag till en borjan heller sa. Men till slut sa kom jag fram och det var hur mkt folk som helst dar, det var sakerhetsvakter som skulle scanna bade mig och min vaska efter nagot olagligt/terror/farligt- saker. haha jag kom forbi anda, jag hade ioforsig ingenting olagligt pa mig men aterigen ar det roligt att leva lite farligt;D Det ar en mkt haftig och stor arena faktikst, tog nagra riktigt shyssta bilder  faktikst, nagra med lite kinesbarn som jag ville skulle vara med och lite andra saker. Sen sa cyklade jag tillbaka till hotellet, det hela tog 6.5 timmar. Jojje var och ar jattetrott! Men det ar lite av smasakerna som har hant senaste dagarna.



Peace out! 


RSS 2.0